(Her)ontdek mijn food & life balance

Één van onze Happy Girls, Shana legde zo’n mooi traject af met Happy You waardoor ze deze op een prachtige manier heeft beschreven. Ontdek hier haar uitgebreide verhaal. Ongelooflijk trots op haar journey naar geluk!

Scroll animation page

Veertien maanden geleden startte ik mijn traject naar een gezonde levensstijl bij Xenia. Ik had beslist dat ik komaf zou maken mijn slechte eetgewoonten en ik zorg wou dragen voor mijn lichaam. Ons lichaam doet namelijk alles voor ons en toch had ik zo weinig respect voor het enige onvervangbare in mijn leven. Ik had jaren gestruggeld met het welgekende ‘jojo-effect’ van de talloze diëten waarbij ik mijn lichaam onrespectvol behandelde. Dankzij de moderne technologie zag ik talloze reclamespots om eindelijk het perfecte lichaam in 10 dagen te bereiken en allerhande detox-kuren. Wanneer het besef kwam dat geen één van deze diëten mij het gezonde lichaam hebben geschonken waarnaar ik zo een lange tijd voor gestreden heb, besloot ik een andere weg in te slaan. Ik was in continue strijd met mezelf en wat een enorme teleurstelling wanneer ik in de spiegel keek. Een jaar geleden heb ik beslist van hier definitief een punt achter te zetten. Mijn lichaam verdient mijn liefde, verdient graag gezien te worden en de zelfzorg die ik zo vele jaren verwaarloosd heb. Het is niet voor niets dat slechts 5% van de diëten werkt en tòch blijft het geloof in de dieetindustrie die ons eindelijk ons droomlichaam zou schenken.

Ik startte mijn traject bij Xenia aan 74kg. Na een woelige periode van ups en downs, had ik na de eerste lockdown geen enkele voorruitgang geboekt, integendeel, 1 augustus 2020 gaf de weegschaal mij een gewicht aan van maar liefst 80kg. Gewicht is echter naar mijn gevoel geen goede maatstaf, het maakt je vaak ongelukkig en geeft je steeds opnieuw een enorm teleurstellend gevoel. Gewicht hangt namelijk af van zo veel verschillende factoren waaronder je hormonen, maandstonden en vocht ophoud. Toch kies ik ervoor om mijn gewicht hier wel vermelden omdat deze toch wel een soort van richtlijn meegeeft inzake waar mijn traject begon en waar ik op dit moment in mijn traject sta. Ik besliste op deze cruciale datum dat het leven zoals ik het gekend had, voor goed achter mij te laten. Op deze dag begon mijn reis naar het terugvinden van mezelf echt.

"Gewicht is echter naar mijn gevoel geen goede maatstaf, het maakt je vaak ongelukkig en geeft je steeds opnieuw een enorm teleurstellend gevoel."

Na de eerste vijf maanden, op 1 januari 2021, had ik maar liefst 15kg verloren. De eerste kilo’s vlogen er af, dit was dan ook voornamelijk vocht in het beginstadium. En dan kwam het, de frustrerende maanden van het welgekende ‘plateau’. Geen gram kwam erbij of ging er af, ik bleef zo stabiel tot de boost die Happy You me zou brengen. Ondertussen had ik in deze maanden een goed eetpatroon opgebouwd, had ik wekelijks kleine doelen voorop gesteld die haalbaar waren om deze uit mijn levensstijl te bannen en in mijn nieuwe levensstijl te implementeren.

Midden maart 2021 werd Happy You gelanceerd, hèt innovatief voedingsprogramma waar we allen zo lang naar hadden uitgekeken. Ik hoor je al denken: ‘het zoveelste dieet’, ‘het zoveelste middeltje’, ‘zal het wel echt werken’, ‘zal ik dit keer wel kunnen doorzetten’, ‘zal ik dit maal wel voldoende karakter hebben om 30 dagen vol te houden’. En toch had ik deze keer geen enkele twijfel dat deze ondersteuning me ging geven waar ik al zo lang op had gewacht.

Ik vertel je hier het geheim van het 30 dagen Happy You traject en wat deze voor mij betekent heeft. Dit programma draagt bij aan mijn gezondere levensstijl waar mijn lichaaam me eeuwig dankbaar voor zal zijn. Ik had geen hongergevoel meer, mijn hunkeringen naar koolydraten en suikers, die mijn lichaam niet nodig heeft maar dagdagelijks wordt opgedrongen door onze Westerse cultuur, waren voorgoed verleden tijd. Happy You trok mijn metabolisme op gang die ik kapot had gemaakt met mijn jarenlange diëten.

Reset, rebalance, reborn

Het voedingsprogramma in 3 etappes waarbij ik starte met 10 dagen ‘Reset’, trok mijn energie niveau pijlsnel omhoog. Ik was verre van een ochtendmens, toch word ik nu elke ochtend wakker en spring ik letterlijk uit mijn bed om aan mijn werkdag te beginnen. Ik voelde de positieve energie en geluk in slechts enkele dagen reeds door heel mijn lichaam stromen. De basis was gelegd, mijn plateau was verleden tijd, de eerste week had ik al maar liefst 3,7kg verloren. ‘Rebalance’ schonk me een enorme innerlijke rust en balans. Een gevoel dat ik in jaren niet meer heb mogen ervaren. Ik kon genieten van al het lekkers wat natuurlijke voeding me te bieden heeft.

Ik was nooit graag met voeding bezig, maar in deze fase ontdekte ik mijn passie voor het koken en samestellen van gezonde gerechten. Hierbij kon ik heel wat inspiratie halen uit de recepten zorgvuldig samengesteld door Xenia. Deze zijn ook enorm verfrissend en innovatief gezien haar Griekse achtergrond. Mijn drang naar zoet is op dit punt eveneens volledig weggenomen, ik hunker naar snacks als fruit en kleingesneden groenten of een lekker zelfgemaakt sorbet ijsje voor op de warmere dagen.

"Mijn drang naar zoet is op dit punt eveneens volledig weggenomen"

Daarenboven is mijn slaapritme in deze fase volledig herstelt. Van uitslapen is geen sprake meer, elke ochtend ontwaak ik op hetzelfde tijdstip en ook elke avond slaat de vermoeidheid toe en geeft mijn lichaam aan dat het tijd is voor nachtrust. Mijn innerlijke klok is volledig herstelt, het gaat zelfs zo ver dat ik geen wekker meer zet voor het slapengaan. In de derde en laatste etappe ‘Reborn’ vond ik stabiliteit wat betreft mijn dagelijkse beweging, meditatie en mindfulness. Ik tracht gemiddeld 5 dagen per week te sporten en de andere 2 dagen wat aan milde inspanning te doen van zo’n 30 minuten. Elke middag doe ik aan meditatie van zo’n 10 minuten zodat ik mijn stress enorm kan reduceren. Om in het hier en nu te zijn, focus ik me op mijn ademhaling en bij alles wat ik doe, probeer ik de handeling mindful te doen. Op deze manier voel ik mijn lichaam en zijn grenzen beter aan. In de laatste 10 dagen heb ik grote stappen gemaakt wat betreft intuïtief eten, het daarbij aanvoelen van mijn hongergevoel en ook mijn daarbij horende verzadigingsgevoel, lees wat mijn lichaam nodig heeft om op zijn best te kunnen functioneren.

Stralen, zowel van binnen als buiten

Happy You heeft mijn leven veranderd op alle vlakken die je maar kan bedenken. Het is een traject waarbij ik een geheel nieuwe ‘ik’ heb ontdekt, de liefde voor mijn lichaam herwonnen heb en mijn relatie met voeding volledig herstelt heb. Het is een traject waarbij ik de beste versie van mezelf ben geworden. En dat is waar we allen zo naar streven en naar op zoek zijn, niet waar? Door mezelf graag te zien ga ik meer aan zelfzorg doen en heb ik ook meer oog voor mijn skin care, ik straal volledig, mijn lichaam straalt nu niet alleen binnenin maar geeft dit ook weer aan de buitenkant.

Tot slot, na mijn betoog, stellen jullie zich vast de vraag wat mijn resultaat is na deze 30 dagen. Om toch een gemakkelijk vergelijkingspunt te hebben, geef ik jullie graag mijn gewicht mee op dag 1, namelijk 63,5kg. Gedurende deze maand had ik een enorme boost wat betreft mijn vetmetabolisme waardoor ik me fitter en strakker ben gaan voelen. Mijn hongergevoel als mijn drang naar zoet zijn volledig verdwenen. Het welgekende detoxen dat zo wordt gepromoot in verscheidene reclame’s is niets meer dan marketing, je lichaam wordt namelijk vanzelf gedetoxt door je lever. Je lichaam is perfect in staat om afvalstoffen af te voeren, ook hierbij helpt Happy You jouw lichaam een handje. Dit alles resulteerde in een totaal gewichtsverlies van maar liefst 6,3kg op 30 dagen tijd, dit is zo’n 10% van mijn totale lichaamsgewicht bij aanvang van het programma.

Pure happiness

Nog belangrijker dan gewicht is dat ik tonnen energie heb, perfect herstelt metabolisme en slaapritme. Maar vooral, ik ben gelukkig. Mijn lichaam straalt. Mijn reis naar pure ‘happiness’, kan ook de jouwe zijn. Happy You geeft je dat duwtje in de rug om de gezonde levensstijl je eigen te maken zonder enige moeite. Een levensstijl dat je nooit meer wenst los te laten

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu