fbpx

3 tips voor een happy en healthy weekend

 

Het lijkt voor velen de ideale balans: doordeweeks gezond leven, om daarna je weekend vol te plannen met restaurantbezoekjes. Hoewel het voor jou op het eerste gezicht geen probleem is, let je toch beter op. Want voor je het weet kom je in een vicieuze cirkel van ‘herpakken-hervallen’ terecht. Natuurlijk kan er eens een uitzondering zijn, maar blijf dan vooral niet bij de pakken zitten en pik de draad weer op. 

 

Scroll animation page
  1.   Slaapritme

 

Probeer je structuur ook in het weekend te behouden. Zorg voor genoeg slaap, maar slaap niet té lang uit. In dat geval word je ritme zodanig verstoord en kun je juist extra moe worden. Op maandag ervaar je een soort ‘jetlag’ gevoel. En dat willen we te allen tijde vermijden! 

 

  1.   Alcoholgebruik

 

Je lichaam is initieel niet ontworpen om alcohol te drinken. Consumeer het kleine hoeveelheden en enkel bij speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld: de geboorte van je neefje of nichtje, op een trouw of verjaardag. Daarenboven beschouw je alcohol liever als een traktatie. Is het de moment? Overschrijd de 1 tot maximaal 2 regel niet. Ook niet tijdens de weekenden. 

 

  1.   Uit eten gaan 

 

Als je wil vasthouden aan een gezond eetpatroon, kunnen die wekelijkse etentjes wel lastig zijn. Maar het hoeft niet voor problemen te zorgen. Zeg absoluut ‘ja’ tegen gezelligheid en genot. Dus maak je niet druk en kies gezond.

 

      Eet een eiwitrijke snack voordat je op restaurant gaat

      Vers is altijd het beste

      Ga voor gegrild of gestoomd

      Kies pure eiwitbronnen 

      Vermijd zetmeel

      Houd dressings en sauzen apart 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem 

 

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu