fbpx

Veelgestelde vragen

1. Wie is de oprichter van Happy You?

Xenia Protogeros is klinische diëtiste en voedingsexpert en runt al jarenlang een succesvolle praktijk in Antwerpen. In haar werk laat ze zich leiden door een holistische aanpak waarbij ze niet enkel body maar ook mind meeneemt in het proces. Haar doel is om je met Happy You te inspireren om je beste en gelukkigste leven te leiden.

Na jarenlang worstelen met crashdiëten en problemen met haar eigen zelfbeeld, vond Xenia de liefde voor voeding terug waardoor haar levensstijl voorgoed veranderde. Nu is ze gepassioneerd om anderen te helpen terug die balans te vinden, zowel fysiek als emotioneel. Zo is Happy You ontstaan: om vrouwen en mannen te helpen die worstelen met soortgelijke problemen.

Ze geeft bijscholing omtrent gezonde voeding en dit op een ‘evidence-based’ manier, wat betekent dat alles wat je van haar leest of hoort wetenschappelijk onderbouwd is. Ze breekt graag de mythes door in de voedingsindustrie om met praktische oplossingen te komen waarmee je jouw gezondheid kan verbeteren. Ze werkt dagelijks met klanten die worstelen met spijsvertering – en gewichtsproblemen, emotionele eters of symptomen van endometriose en PCOS.

2. Hoe verschilt Happy You van andere gezonde programma’s?

Het Happy You programma is geen dieet, snelle oplossing of een rage. Daar gelooft Xenia niet in. Happy You staat er juist om je met de flesjes als hulpmiddel te begeleiden naar een gezonder relatie met je lichaam. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen krachtige formule van de flesjes getest in een labo, puur op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Geloof dus niet in de eerstvolgende dieethype, vaak zal je achteraf meer wegen en je nog steeds ongelukkig voelen. In plaats daarvan helpt HY je om je gezondste en gelukkigste zelf te worden, zonder de druk! Je zal altijd de beste resultaten boeken als je vergevingsgezind bent voor jezelf. Bij Happy You is er geen strikt maaltijdplan, geen verboden voedsel, geen beperkingen – deze leiden namelijk allemaal tot gevoelens van ontbering en zijn niet houdbaar!

Het is net in deze holistische aanpak dat Happy You verschilt van andere programma’s. Happy You is geen kortstondig crashdieet dat je nadien met een jojo-lijf opzadelt. Door naast een gezonde benadering van voeding ook heel hard in te zetten op het reduceren van stress (m.n. het stresshormoon cortisol dat een uiteindelijke vertragende werking op de schildklier kan hebben), het verbeteren van slaap en het mindfull omgaan met je omgeving en jezelf, maakt Happy You je weerbaar en hongerig naar energie en positiviteit.

3. Wat is onze filosofie?

Bij Happy You geloven we niet in diëten, hypes, beperkingen of trends. De filosofie van Xenia draait om een gebalanceerd dieet en mindfull eating, wat wil zeggen: minimaal verwerkte voeding dat de essentiële macronutriënten bevat die ons lichaam nodig heeft om te gedijen. Daarnaast zet Xenia zich hard in om mensen te helpen een gezonde gewichtsbalans te bereiken, samen met een goede darmgezondheid, verbeterde energie, hormonale balans en vooral een gezondere relatie met eten en lichaam. In plaats van calorieën te tellen, concentreer je je best op voedzaam en vezelrijk voedsel. De bedoeling is om voor altijd te stoppen met diëten, de weegschaal weg te gooien en een gezonde balans te vinden voor je lichaam, geest en ziel.

4. De kostprijs van het Happy You programma is €249, krijg je extra’s?

Door lid te worden van het programma, krijg je toegang tot de Happy You Food Bible, Mindfull playbook en de 30 Days of Food Happiness. Je kan deze documenten online bekijken, downloaden en afdrukken. Ze bieden je die extra ondersteuning tijdens je healthy journey. Je krijgt eeuwig toegang tot het gesloten gedeelte van de website. Je kan op die online gedeelte de laatste updates bekijken, de nieuwste ebooks lezen, weetjes, recepten, tips&tricks, video’s,

 • Happy Food Bible (print), jouw persoonlijke voedingsgids naar een gezondere levensstijl. Daar leer je meer over emotioneel en ongebalanceerd eten om je te helpen te ontdekken wat het beste werkt voor uw lichaam
 • 30 Days of Food Happiness, de  30-dagen planner met 30 heerlijke gerechtjes, tips & tricks en voedingsinzichten. Je krijgt how-to kookvideo’s te zien, tips en tricks die laten zien hoe gemakkelijk gezond koken kan zijn.
 • Mindfull playbook (print) Mindfullness oefeningen,skincare en self love. Hier wordt het verschil per fase uitgelegd ; Reset, Rebalance, Reborn; Het doel is dat dit werkboek jou meer rust & structuur in jouw dagelijkse routine zal geven.
 • Voedingskennis & handige tools zoals het lezen van voedingsetiketten voor een levenslang effect!
 • Het laatste nieuwe e-werkboek emotioneel eten
 • Drybrush met gebruiksaanwijzigingen
 • PDF’s en videotutorials om na de 30 dagen de ‘healthy lifestyle’ verder te zetten.

Het concept is simpel: je geeft je huid een verkwikkende boost door droog te borstelen.

 

5. Hoeveel fases zijn er in het programma? En waarom een onderscheid?

Bij Happy You ligt de nadruk elke 10 dagen op een ander gevoel en reactie. De eerste 10 dagen proberen we ons lichaam te resetten. De focus ligt op goed slapen, minder alcohol drinken en koolhydraten eten. Hierin maak je komaf met je slechte gewoontes en zet je de eerste stappen naar een nieuwe structuur. D.m.v. slaap, meditatie, sportoefeningen en minder belastende voeding breng je je lichaam terug naar start.

Na 20 dagen zijn je hormonen terug in balans, de natuurlijke ingrediënten in de flesjes beginnen namelijk effectiever te werken.

Kwaaltjes als nachtelijk zweten, acne en vermoeidheid beginnen te verdwijnen en zowel in je hoofd als je lichaam voel je een nieuw evenwicht. Je kan hier ook met meditatie en ademhalingsoefeningen starten om minder stress te ervaren.

In de laatste fase zijn de resultaten van je nieuwe jij ook aan de buitenkant te zien.  Er wordt tegelijk gefocust op routines die je hernieuwde glans onderhouden en versterken. Van skin care tot een gezonde darmflora. Eens ‘reborn’ zijn de fundamenten van een nieuwe levensstijl gelegd en sta je sterk genoeg in je schoenen om je nieuwe pad verder te bewandelen.

6. Kan ik koffie en alcohol drinken tijdens het 30 dagen programma?

Ja, dat kan! Het programma leert hoe je met mate en evenwichtig kan genieten om als uiteindelijke doel je gezondste en gelukkigste lichaam en leven te bereiken. De filosofie van Happy You draait helemaal om balans – niets is volledig beperkt of verboden!

7. Kan ik op elk moment starten?

Je kan het programma starten wanneer je maar wilt, waar je ook bent! Het is zo ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn aan jouw levensstijl en noden. Xenia is steeds via mail bereikbaar, zodat je je nooit alleen voelt tijdens dit proces.

8. Krijg ik voldoende begeleiding?

Zoveel als je nodig hebt! Naast alle extra documenten, kan je je steeds tot Xenia richten voor voldoende ondersteuning, waar je op elk moment al je vragen kan stellen. Mail of DM ons via Instagram. Een tip: probeer het programma te doorlopen samen met een vriendin, collega of familielid. Zo voelen zij zich op hetzelfde moment als jij, zodat je je gesteund voelt.

9. Wanneer mag ik resultaten merken?

Elk lichaam is anders, maar de meeste merken al vrij snel resultaten. Dit uit zich in de eerste fases in minder honger en drang naar zoet, zich fitter voelen en beter slapen.

10. Hoeveel dagen raad je aan om te starten?

Voor een optimaal resultaat raadt Xenia aan de complete Happy You box te bestellen. Je hebt minstens één maand (30dagen) nodig om het product zijn werk te laten doen. Je kan altijd een extra flesje bijbestellen.

11. Hoe gebruik je het product?

 • Je neemt 10 ml van het flesje ‘s morgens in op een nuchtere maag.
 • Maak gebruik van de pipet (10x) of van de lepel (2x 5ml) en giet over in 1 glas met (lauw) water. Let op: het product is net niet tot op morshoogte gevuld. Voeg eventueel citroen toe voor extra smaak.
 • Drink je glas meteen leeg.
 • Ontbijten doe je minstens 30 min later.
 • Laat ook enige tijd tussen als je medicatie neemt (bv. schildklier).

12. Mag ik nog ontbijten?

Jazeker, vasten of intermittent fasting is niet voor iedereen weggelegd. Denk maar aan emotionele eters of mensen met een zwaar beroep. Wat eet je dan best? Een ontbijt laag in suikers, want we willen de bloedsuikerspiegel laag houden. Ontbijt on the go? Denk aan eimuffins of overnight oats in een jar. Bekijk zeker onze gerechten op de Happy Food pagina.

13. Vanaf wanneer mag ik ontbijten na het nemen van mijn supplementen?

Probeer toch zeker 30 min te wachten met ontbijten. Geen tijd? Zet je supplementen al klaar op je nachtkastje, maak je daarna klaar en neem dan je ontbijt. Heb je weinig tijd nodig in de ochtend? Neem je ontbijt mee naar het werk.

14. Ik kook niet mijn eigen maaltijden, kan ik toch het programma volgen?

HY vereist zeker niet dat je dagelijkse recepten of specifieke voedingsplannen volgt (hoewel er voldoende ideeën zijn). De recepten zien we eerder als tutorials om je te helpen met alle maaltijden, mooi gebundeld in een handige gids. In feite zijn recepten slechts een kwart van de inhoud van het programma, we hebben ook tips & tricks over de algemene levensstijl, skincare, lichaamsbeweging en mediatie.

15. Ik kook ook voor mijn partner/ andere leden van mijn gezin. Kan ik nog steeds het programma volgen? Zijn de maaltijden voor hen geschikt?

Ja, de maaltijden zijn geschikt voor iedereen en het programma biedt zelfs gezonde alternatieven aan voor de favoriete maaltijden van uw gezin, zodat iedereen tevreden is! Xenia raadt zeker aan om familieleden aan te moedigen om samen te koken en te genieten van alle gezonde recepten.

16. Kan ik deelnemen aan het programma als ik vegetariër/ veganist/ paleo / lactose-intolerant ben?

Ja, absoluut! Het programma biedt vegan en vegetarische opties doorheen de dag. De meeste maaltijden zijn ook glutenvrij, tarwevrij en zuivelvrij, dus voor iedereen geschikt!

17. Kan je het programma volgen bij zwangerschap?

Als je zwanger bent raden we het programma niet aan. Je eet best een gezond en gebalanceerd en dit zonder het Happy You product.

18. Kan ik het programma volgen als ik fulltime werk?

Ja, absoluut. Het programma is ontworpen om je te laten zien hoe snel en gemakkelijk gezond leven kan (en zou moeten!) zijn. Xenia geeft voldoende tips en tricks voor bezige bijen, het programma is perfect aanpasbaar voor werkers.

19. Kan ik het programma volgen als ik vaak reis?

Ja, de HY-flesjes kan je samen met de handige digitale Food Bible & weekplanner overal mee naartoe nemen! Xenia heeft meerdere opties toegevoegd als suggestie voor elke maaltijd, evenals ‘On-The-Go’-tips en kant-en-klare recepten.

20. Kan ik het pakket ook in het buitenland bestellen?

Ja, wij versturen binnen Europa

21. Is er een pick up point?

Ja, je kan ervoor kiezen om de HY doos op te halen tussen 7u-22u in Antwerpen (weekends tot 17u). Stuur ons gerust een e-mail hiervoor.

22. Hoeveel zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn gratis vanaf €100.

23. Ik neem al voedingssupplementen, moet ik hiermee stoppen?

Nee, de HY-supplementen werken ondersteunend naar gewichtsverlies toe en zijn in feite geen vitaminen. Neem je al L-Carnitine en/of Choline? Stop hier dan even mee tot je het programma hebt beëindigd.

24. Zijn er contra-indicaties voor het nemen van het supplement?

Er zijn geen contra-indicaties onder 100 µg/dag voor vrouwen en 127 µg/dag voor mannen in gecumuleerde dosissen Cr.

 • Geen langdurig gebruik zonder medisch advies
 • De aanbevolen dagelijkse dosis respecteren
 • Kan een gezonde en evenwichtige voeding niet vervangen

25. Voor wie is het niet?

Kankerpatiënten en zwangere vrouwen.

26. Welke betaalmethodes aanvaarden jullie?

Bancontact en VISA/Mastercard.

27. Hoe lang wacht ik op mijn bestelling?

Na bestelling op de website krijg je een bevestigingsmail. Hierna mag je rekenen op 2-3 werkdagen tot dat je je bestelling krijgt. Tip: hou de doos zeker bij, je zal de QR-code binnenin nodig hebben om van start te gaan.

28. Wat na 30 dagen Happy You?

Eens ‘reborn’ zijn de fundamenten van een nieuwe levensstijl gelegd en sta je sterk genoeg in je schoenen om je nieuwe pad verder te bewandelen. Het is de bedoeling dat de Happy You levensstijl verder wordt opgebouwd. Xenia gaat uit van het 80/20 principe, want we leven, eten en vieren graag. Elke week mag je genieten van gezonde recepten en in het weekend kan je eens een uitgebreid diner of een lekker dessertje klaarmaken. Alles is zo in balans en op die manier ga je altijd op gewicht blijven.

29. Komt mijn hongergevoel terug wanneer ik stop met Happy You?

Een hongergevoel kan wel terugkomen. Je bent net een maand lang bewust met voeding omgegaan en je volledig binnen de mindfullness gesmeten. Dit zal na een tijdje wel overgaan.

30. Mijn hongergevoel is volledig weg waardoor het soms moeilijker is om op tijd te eten, voornamelijk tijdens de lunch. Wat doe ik dan best?

De flesjes werken erg in op het hongergevoel, bij de ene al wat meer dan de andere. Totaal geen eetlust hebben is helemaal niet de bedoeling natuurlijk. Je kan dus altijd de dosis opsplitsen, gebruik hierbij de 5ml lepel dat je in het pakket terugvindt. Neem dan 1 lepel ’s ochtends op een nuchtere maag en 1 lepel een halfuurtje voor de lunch.

31. Hoe scan ik de QR-code? En welke informatie vind je hierin terug?

Als je het pakketje ontvangt, vind je aan de binnenkant van de doos een QR-code. Deze leidt je rechtsreeks naar een pagina op de website waar je informatie terugvindt over hoe je de flesjes moet gebruiken op basis van een duidelijke video. Ook krijg je nog enkele tips & tricks wat betreft planning en motivatie.

32. Om de hoeveel dagen wissel ik van flesje?

De eerste 10 dagen neem je het flesje ‘Reset’. Het tweede flesje ‘Rebalance gebruik je de volgende 10 dagen, waarbij je eindigt met ‘Reborn’. De substantie is in elk flesje hetzelfde, je bekijkt het eerder als een etappe van 3x 10 dagen. Na een periode van 10 dagen stel je telkens voor jezelf een nieuw doel in.

33. Is mediteren noodzakelijk?

Uiteraard ligt die keuze bij jou, wetenschappelijk onderzoekt zegt wel dat een gezonde geest tal van voordelen biedt. Ik raad daarom aan om de gratis app ‘Insight timer’ of ‘Headspace’ te downloaden.