fbpx

5 voedingstips voor een gezonde vagina

 

Je doet ongetwijfeld al heel wat om je vagina gezond te houden. Denk maar aan katoenen slipjes dragen of speciale zeep tijdens een wasbeurt gebruiken. Maar wist je dat ook voedingsmiddelen een rol spelen bij vaginale gezondheid? Zo ja, dan frissen we maar al te graag jouw geheugen op. Zo nee, dan kom je meteen te weten welke producten bijdragen aan een gezonde vagina. 

Steeds meer vrouwen ijveren voor een uitgebalanceerd eetpatroon. Niet alleen omdat ze zich daardoor fitter en energieker voelen, maar ook omdat het de zuurtegraad van de vagina in balans brengt. Door ongezond te eten en drinken, bestaat het risico op infecties in het slijmvlies. Met de juiste voeding kan je dit enigszins beperken. Hieronder vind je vijf voedingstips die de vaginale gezondheid vandaag nog positief verandert. Absoluut de moeite waard om je naar de supermarkt te haasten.

Scroll animation page

Water 

Voldoende water drinken komt de gezondheid van de vagina alleen maar ten goede. Het verkleint de kans op ontstekingen in het slijmvlies, nare luchtjes en droogte aan het oppervlak.

 

Groene bladgroenten

Bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en sla zuiveren het bloed, waardoor het beter kan circuleren. Uitdrukkelijk in spinazie vind je nitraten: deze hebben de bijzondere kracht om bloedvaten te verwijden. En wist je dat het je zelfs betere orgasmes bezorgt?! 

 

Yoghurt

Een schaaltje yoghurt als namiddagsnack kan zomaar het verschil maken. Yoghurt zit boordevol probiotica, wat de kans op schimmelinfecties aan de vagina verkleint. 

 

Avocado 

Een avocado is de bron bij uitstek voor gezonde vetten en belangrijke voedingsstoffen. Het is niet alleen goed voor je hart, maar ook je vagina plukken er de vruchten van. Slechts een halve portie per dag volstaat om de vagina vochtig te maken en de wanden te versterken. Let echt wel op: té veel avocado eten behoort niet tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon, zoals we bij Happy You hanteren. 

 

Noten

Vooral pinda’s en hazelnoten bevatten vitamine E. Een handje aan je dagelijks voedingspatroon toevoegen, voorkomt vaginale droogheid en stimuleert vochtaanmaak. 

 

Kortom, een gezond en gevarieerd voedingspatroon is essentieel voor de gezondheid van je vagina. De Happy You Food Bible en 30-dagen planner gidsen je met allerhande recepten, tips & tricks en inspiratie naar een betere levensstijl. 

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu