fbpx

Aanmoedigende tips om van je lichaam te leren houden

 

Van jezelf en je lichaam houden of de lange weg ernaartoe verloopt niet altijd zonder hinder. Maar moeilijk gaat ook. Tijdens de laatste fase van het Happy You programma leer je een beter zelfbeeld, groter geluksgevoel en meer zelfliefde ontwikkelen. Met deze aanmoedigende tips zet je alvast een stap in de goede richting en kent acceptatie geen geheimen meer voor jou. 

De relatie met jezelf en de liefde voor jouw lichaam is onvoorwaardelijk. Net daarom is het zo belangrijk om de focus tijdens de laatste tien dagen te verleggen. Je maakte een einde aan slechte voedings- en levensstijlgewoonten en je vond een gezonde langdurige routine. Nu moet enkel nog die ‘nieuwe jij’ langs de buitenkant zichtbaar zijn. Leer jezelf graag zien en bewandel je pad gelukkig verder. Deze tips zullen je helpen.

Scroll animation page
  • Zeg NEE tegen vergelijking 

 

Hoewel de huidige sociale media een tegenovergestelde indruk wekt, is geen enkel lichaam perfect. Foto’s waarmee je jezelf vandaag de dag vergelijkt, zijn in de meeste gevallen slim bewerkt. Een fijne neus, vol haar, grote borsten en geen striae? Onbestaande! Iedere vrouw of man heeft onzekerheden waaraan gewerkt wil worden. En omdat deze onuitputtelijke verificatie een doodsoorzaak is voor de eigenliefde, moet je deze imperfecties juist benaderen. 

 

  • Haal het positieve uit het negatieve

 

Geluk is een gemoedstoestand – iets wat goede en slechte momenten kent. Laat jezelf daarom niet leiden door downs, maar neem de touwtjes in handen om het hoogste geluk na te streven. Tip uit eigen ervaring: wees te allen tijde dankbaar voor de kleine dingen des levens. Bijvoorbeeld: gezond ontwaken naast een liefhebbende vriend, omgeven zijn door warme vrienden en familie, smikkelen uit een gevulde koelkast, wonen in een aangename omgeving, ga zo maar verder.

 

  • Eet mindful 

 

Mindful eating is geen dieet, het is een andere manier om voeding te benaderen. Je leert als het ware in harmonie te komen met de honger- en verzadigingskenmerken van je lichaam. Door tijdens de eetperiode de geest met het lichaam te verbinden, ontwikkelen zich emotionele, mentale en fysieke sensaties. Het gaat minder over wat je eet, maar eerder over de manier waarop je eet.

 

  • Neem de tijd om met je lichaam te verbinden

 

Neem voldoende ruimte en tijd om de liefde voor je lichaam te voeden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je 20 minuten uittrekt om te sporten, wandelen, koken, lezen, … Zo’n momenten geven je de kans weer aandacht te schenken aan de kostbaarheid van het lichaam in al zijn facetten. 

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu