fbpx

De belangrijke verbinding tussen voeding en darmgezondheid

In de zoektocht naar algemeen welzijn, je doelen bereiken en gelukkig zijn is een gezonde levensstijl je belangrijkste bondgenoot. En als dit de informatie uitzendt, zijn de bacteriën in je darmen de eerste boodschappers die het woord verspreiden. Waarom? Naast het beïnvloeden van uw spijsvertering, immuniteit, energie, hormoonbalans, metabolisme, jouw biologische klok en duizenden andere functies en reacties door het hele lichaam, is uw darm sterk verbonden met uw hersenen.

Scroll animation page

Vraag jij je ook soms af waarom je niet helemaal goed in je vel zit zonder dat je dit kan plaatsten? Je bent niet alleen, hoogtijd om over hormonen en het vrouwelijke lichaam te praten. Te vaak worden onderliggende oorzaken niet onderzocht en symptomen bestrijdt.

Ik focus me liever om mijn territorium, vandaar dat ik het graag wil hebben over darmgezondheid en niet over anti-conceptie. Hier zijn verdeelde meningen over en ik hou dit liever terzijde, een goed gesprek met jouw gynaecoloog zal jou beter helpen dan eender wie.

Wat je eet is belangrijk om te begrijpen dat dit sterk samenhangt met de kwaliteit van jouw darmen. De darmflora kan feitelijk gezien worden als een orgaan dat hormonen beinvloed want jouw darmen hebben direct verband met de aanmaak van oestrogeen, progesteron, serotonine en dopamine. Vandaar dat het slecht functioneren van de darmen heel vaak een invloed heeft op jouw humeur, huid, gewicht, algemene gezondheid, …

"Het slecht functioneren van de darmen heel vaak een invloed heeft op jouw humeur, huid, gewicht, algemene gezondheid"

Je darmen doen dus meer dan enkel en alleen verteren van eten. Verzorg je darmen (ons tweede brein!) dus goed, geef ongewenste bacteriën geen kans.

Om je darmen te verzorgen, geloof ik dat je best jouw voedingsgewoonte onder de loep neemt. Als je veel geraffineerd, bewerkt voedsel eet, vaak alcohol drinkt, streng dieet wat resulteert in tekorten, niet genoeg slaapt en erg gestrest bent, beschadig je mogelijk je darmmicrobioom en darmslijmvlies. Een beschadigde darmwand kan leiden tot een lekkende darm, een aandoening waarbij ziekteverwekkers de darmwanden binnendringen, de bloedbaan binnendringen en constante ontstekingen veroorzaken. Heb je regelmatig last van een opgeblazen gevoel? Blijf zeker niet zitten met pijn en vraag tijdig hulp, in het programma gaan we dieper in op het FODMAP dieet en PDS.

 

Als je darmen niet zijn geoptimaliseerd, zijn je emotionele en mentale gezondheid dat ook niet, dus het is belangrijk om je darmen de voeding te geven die ze nodig hebben om te groeien.Wat eten om jouw darmflora happy te houden?

Eet veel plantaardige vezels, vooral onoplosbare vezels zoals bladgroenten, volg daarom de recepten uit ons Happy You programma; neem een krachtig probioticum en vul chronische tekorten aan met onze Happy Drops en eet elke dag iets gefermenteerd, zoals kefir of kimchi om je darmflora te verzorgen. Slaap voldoende, vermijd stress en stel tijd voor jezelf als prio. Verder is voldoende water drinken en goed kauwen ook belangrijk, om de enzymes tijd te geven om vrij te komen.

 

Bij jij klaar voor een totaaltransformatie? Start dan met ons programma dat verder gaat dan enkel supplementen nemen en een voedingsschema volgen! Tot snel 🙂

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu