fbpx

Dit is waarom je Dry Brushing aan je routine moet toevoegen

 

Dry Brushing is al eeuwenlang een geliefde methode om je huid op een snelle manier een verkwikkende boost te geven. Net zoals je lichaam door het Happy You programma met drops een resetfase ondergaat, gebeurt dit bij je huid door droog te borstelen. Wij leren je welke voordelen aan Dry Brushing verbonden zijn en hoe je de borstel correct gebruikt.

De term Dry Brushing (of vertaald: droog borstelen) verklapt het eigenlijk allemaal. Je borstelt je droge huid als het ware met een zachte borstel. Het klinkt op het eerste gezicht misschien nog vreemd in de oren, maar de huid droog borstelen heeft een enorme waslijst aan gezondheidsvoordelen voor je in petto. En het is bovendien heel eenvoudig om te gebruiken. Win-win! 

Scroll animation page

De voordelen van Dry Brushing

 

  • Stimuleert je lymfestelsel: droog borstelen is goed voor je bloedsomloop en lymfesysteem. Je huid is opnieuw in staat om gif- en afvalstoffen beter en sneller uit te schakelen. 
  • Scrubt de huid en reinigt de poriën: de techniek helpt je simpelweg bij vuil verwijderen, waardoor je huid in een mum van tijd straalt. 
  • Helpt het lichaam van dode huidcellen te ontdoen: met droog borstelen verwijder je alle dode huidcellen en geef je de huid opnieuw de kans om te ‘ademen’. Met als gevolg dat cellen zich vernieuwen en je huid een frisse uitstraling geeft. 
  • Geeft een flinke energieboost: ben je ‘s ochtends nog niet goed wakker, neem er dan de dry brush bij. Het zorgt er namelijk voor dat je vol energie aan je dag kan starten. 
  • Helpt cellulitis af te breken: door veelvuldig de huid met een dry brush te masseren, verstevigt je huid en nemen vetophopingen af. 

 

Eenvoudig in gebruik

 

Voor je van start kan gaan met droog borstelen, schaf je onze Happy You 10 Day Reset box of The 30 day Box & Program aan waarin de Dry Brush aanwezig is. Zo kan je meteen beginnen aan je healthy & happy lifestyle: gezond leven en eten in combinatie met selfcare en skincare. Nu Dry Brushing aan je routine is toegevoegd, ben je best goed op de hoogte van het gebruik. Volg de volgende stappen en doe het vanaf de eerste keer meteen goed.

 

Stap 1) start bij je voeten en werk met langzame bewegingen naar boven richting het hart. 

 

Stap 2) gebruik lichte druk op de voeten en voetzolen omdat je huid daar dunner is.

 

Stap 3) zet nadien meer druk op de benen en dijen. Deze huid is dikker en kan dus meer verdragen. Let op: teveel druk is ook niet goed, want daar gaat je huid juist kapot van. 

 

Stap 4) masseer de buik door rechtsonder te beginnen en omhoog te werken richting de ribben. 

 

Stap 5) je rug doe in de tegengestelde richting: je begint bovenaan in de nek en borstel rustig naar de onderrug.

 

Stap 6) voor de linkerarm neem je de dry brush in je rechterhand. Je start onderaan en masseert tot je de bovenarm hebt afgewerkt. Voor de rechterarm neem je de dry brush in je linkerhand. Je start opnieuw onderaan en werkt opnieuw naar boven toe. 

 

Stap 7) neem na het droog borstelen een koele douche om de dode huidcellen te verwijderen.

 

Stap 8) gebruik tot slot plantaardige olie om je huid te hydrateren.

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu