fbpx

Dit is waarom vitamine C zo belangrijk is

 

Dat een gezonde dosis vitamine C goed voor je is, wist je waarschijnlijk al wel langer. Welke gezondheidsvoordelen je lichaam ondervindt en hoe je er dagelijks voldoende van binnenkrijgt, misschien nog niet. In dit artikel leer je alles over de Queen B der vitamines. 

 

Vitamine C of ascorbinezuur is de meest besproken vitamine. Het is onder andere verantwoordelijk voor de aanmaak van bindweefsel, de opname van ijzer en de verbetering van het immuunsysteem. Door middel van voeding zoals koolsoorten of citrusvruchten en de Happy You-supplementen, krijg je een gezonde dosis binnen waaraan je gezondheidsvoordelen ondervindt.

Scroll animation page

Gezondheidsvoordelen 

 

Vitamine C bevat tal van voordelen voor je gezondheid. Hieronder lees je hoe je ze zelf aan den lijve ondervindt.

 

  • Het optimaliseert je immuunsysteem: wie over voldoende vitamine C beschikt, is weerbaar tegen negatieve invloeden van buitenaf. Je ervaart bijvoorbeeld minder stress.
  • Het bevordert je energieniveau: vitamine C zorgt voor een betere energieopname, waardoor je je fitter en vitaler voelt. 
  • Het draagt bij aan wondgenezing; vitamine C is verantwoordelijk voor de vorming van bindweefsels. 
  • Het stimuleert een stralende huid.
  • Het verhoogt je capaciteit om ijzer op te nemen.
  • Het ondersteunt de werking van je geheugen. 

 

Vitamine C: hier is het te vinden

 

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je al veel vitamine C binnen. Het zit vooral in natuurlijke etenswaren zoals groenten en fruit. De beste opties voor een voldoende hoog C-niveau zijn kiwi’s, bessen, aardbeien, sinaasappels, spruitjes, rode paprika’s en tomaten. Maar om je reserves wat aan te lengen, druppel je iedere ochtend de vloeibare HY-supplementen in een glas water met citroen. Dat garandeert je een dag vol energie en doorzettingsvermogen! 

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu