fbpx

Feit of fabel: koffie tijdens je zwangerschap is schadelijk

 

Er bestaat veel discussie over de hoeveelheid koffie die is toegestaan tijdens een zwangerschap. De een beweert dat het een absolute no-go is, terwijl de ander er stellig van overtuigd is dat een paar kopjes haast geen kwaad kunnen. Maar hoe zit het écht met koffie drinken tijdens de zwangerschap? Voedingsexperte Xenia Protogeros beantwoordt deze prangende vraag zodat er in de toekomst geen onduidelijkheid meer over heerst.

 

In verwachting zijn van je eerste kind, het klinkt allemaal heel leuk. Maar voor je het weet kom je misschien wel voor vervelende uitdagingen te staan. Zo mag een fervente koffiedrinker gedurende de zwangerschap geen koffie drinken. Of is dat maar een fabeltje? Je komt het nu te weten.

Scroll animation page

Maximale hoeveelheid cafeïne

 

Orthomoleculair diëtiste en voedingsexperte Xenia Protogeros raadt zwangere vrouwen aan om een beperking van een kopje per dag op te leggen. Maar opgelet: je vindt cafeïne ook in zwarte en groene thee, cola, chocolade(melk) en energiedrankjes. Ook hier spring je dus beter zuinig mee om, zeker op de dagen wanneer je kiest om ‘s ochtends cafeïne in de vorm van koffie te gebruiken. 

 

Gevolgen voor de baby

 

Een bovenmatige inname van cafeïnehoudende dranken en voedselbronnen tijdens de zwangerschap heeft daadwerkelijk negatieve gevolgen voor de gezondheid van de baby. Zo vernauwt het de bloedvaten tussen de baarmoeder en placenta, waardoor het risico op een miskraam toeneemt.

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu