Beter vers?
Verse groenten worden onrijp geplukt. Dat betekent dat het rijpingsproces aanhoudt tijdens het transport. Wat op het eerste gezicht misschien geen probleem hoeft te vormen… Toch geeft dat de groenten minder tijd om de volledige voedingswaarden te ontwikkelen.
Voedingswaarde diepvriesgroenten
Koop je een portie diepgevroren asperges of wortelen, dan mag je er rotsvast van overtuigd zijn dat ze kraakvers smaken. Dat komt omdat ze al enkele uren na de oogst in vriesbakken (- 35 °C tot – 40 °C) worden bewaard. Op die manier gaan de cellen en micronutriënten nauwelijks stuk. Sterker nog: in tegenstelling tot wat velen denken, bevatten ze daarom veel – of soms meer – vitaminen en mineralen.
Kijk uit: lees de etiketten
Alvorens je een keuze maakt, bestudeer je grondig de voedingsetiketten van diepvriesgroenten. Ze zijn namelijk niet allemaal even gezond. Het ene zakje scoort bijvoorbeeld hoog in suikers en vetten. Terwijl het andere zakje geen toevoegingen bevat. Heb je geen flauw benul hoe je precies aan de slag gaat met etiketten lezen? Via het online E-Book ‘Etiketten Lezen’ van Happy You heb je het in een vingerknip onder de knie. Zo volg je voortaan altijd de meest gezonde en voedzame uitweg in de supermarkt.
Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem