fbpx

Feit of fabel: verse groenten zijn gezonder dan diepvriesgroenten

 

Dat het goed is om dagelijks groenten aan je maaltijd toe te voegen, wist je vast al. Of het beter is om verse groenten in plaats van diepvriesgroenten te serveren? Daar ben je nog niet over uit. Geen erg! Wij zochten voor jou het antwoord op de veelgestelde vraag. 

 

Haal je bij voorkeur verse groenten in huis? Omdat je gelooft dat ze meer vitaminen en vezels bevatten in vergelijking met groenten uit de diepvries? Je bent niet de enige! Of dat wel degelijk een correcte denkwijze is, is een ander verhaal. In onderstaande paragrafen bewijzen we dat het haast geen kwaad kan om voor de ingevroren variant te gaan.

Scroll animation page

Beter vers?

 

Verse groenten worden onrijp geplukt. Dat betekent dat het rijpingsproces aanhoudt tijdens het transport. Wat op het eerste gezicht misschien geen probleem hoeft te vormen… Toch geeft dat de groenten minder tijd om de volledige voedingswaarden te ontwikkelen. 

 

Voedingswaarde diepvriesgroenten

 

Koop je een portie diepgevroren asperges of wortelen, dan mag je er rotsvast van overtuigd zijn dat ze kraakvers smaken. Dat komt omdat ze al enkele uren na de oogst in vriesbakken (- 35 °C tot – 40 °C) worden bewaard. Op die manier gaan de cellen en micronutriënten nauwelijks stuk. Sterker nog: in tegenstelling tot wat velen denken, bevatten ze daarom veel – of soms meer – vitaminen en mineralen. 

 

Kijk uit: lees de etiketten

 

Alvorens je een keuze maakt, bestudeer je grondig de voedingsetiketten van diepvriesgroenten. Ze zijn namelijk niet allemaal even gezond. Het ene zakje scoort bijvoorbeeld hoog in suikers en vetten. Terwijl het andere zakje geen toevoegingen bevat. Heb je geen flauw benul hoe je precies aan de slag gaat met etiketten lezen? Via het online E-Book ‘Etiketten Lezen’ van Happy You heb je het in een vingerknip onder de knie. Zo volg je voortaan altijd de meest gezonde en voedzame uitweg in de supermarkt.

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu