fbpx

Hoe blijf je gezond op vakantie?

 

Het volgende fenomeen komt je ongetwijfeld herkenbaar voor: na een maand gezond te eten en leven, valt jouw nieuwe routine op vakantie genadeloos in duigen. Maar wist je dat balans op vakantie makkelijk vol te houden is als je de juiste tips opvolgt? Lees hier alles over gezond op vakantie gaan. Want ja, het kan! 

 

Genieten van zon, zee, strand en familie. Je vindt het allemaal op vakantie. Gelukkig, wat dat verdien je wel na een lange periode van stress en werkdruk. Alleen lijkt die stress soms ook honderden kilometers verder aanwezig te zijn. “Hoe zet ik mijn gezonde levensstijl verder?”, “Moet ik dan al dat lekkers aan de kant schuiven?” en “ik wil gewoon genieten” zijn gedachten die voortdurend in je hoofd spoken. Laat ze los, want met onze happy tips blijf je gezond op vakantie en geniet je weliswaar van elke seconde.

 

Scroll animation page
  1. Start de dag met yoga, meditatie of pilates – Vermijd in de vroege ochtend sport met hoge intensiteit. Kies in plaats daarvan voor yoga-, meditatie- of pilatesoefeningen. 
  2. Eet een voedende namiddagsnack – Eet tussen 16u00 en 17u00 altijd een tussendoortje. Zo voorkom je dat je jezelf tijdens het avondmaal overeet. Bovendien geeft zo’n snackje een energieboost. 
  3. Geniet van een namiddagdutje – Luister naar jouw lichaam. Heeft het nood aan een schoonheidsslaap? Laat het toe, want je zal eens zo levendig zijn als je 20 minuten later weer ontwaakt.
  4. Slaap minstens 8 uur per nacht Doe alles wat je moet doen om dat magische aantal te bereiken, zelfs als dat betekent dat je drie uur eerder dan normaal naar bed moet.
  5. Creëer een avond- en ochtendritueel – Probeer iedere avond op een vast tijdstip jouw telefoon aan de kant te leggen of sta ‘s ochtends steeds op voor een loopje. 
  6. Blijf lekker bewegen Verplaats jezelf te voet naar het restaurant, hoewel het zich een einde verderop bevindt. Iedere verplaatsing – groot of klein – draagt bij een gezonde routine op vakantie. 
  7. Drink voldoende water Stay hydrated is een belangrijk principe als je de hele dag in tropische temperaturen doorbrengt. Drink eerst en vooral een groot glas water met Happy-drops en wat citroensap. Verder blijf je ieder kwartier van je drinkfles nippen. Om te voorkomen dat de smaak eentonig wordt, kan je fruit naar keuze toevoegen. Dat geeft alleszins een extra dimensie waardoor je meer en sneller zal drinken.
  8. Drink 1 tot 2 glazen wijn per avond – Gun jezelf in beperkte mate alcohol of dessert. Enkel op die manier houd je een goede routine op lange termijn vol. En nogmaals: je bent op vakantie, het is de bedoeling om stressvrij terug naar huis te keren. 

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu