Rodevruchtentaart met een bodem van havermout
Ingrediënten voor 8 personen
Voor de bodem:
300 g havermout
50 g notenmix
3 eiwitten
3 el steviapoeder
snufje zout
Voor de vulling:
400 g halfvolle Griekse yoghurt
1 el agavesiroop
kommetje aardbeien
kommetje rood fruit
1 el notenmix
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpulver in een keukenmachine de helft van de havermout samen met de noten tot een fijn meel. Stort deze samen met de rest van de havermout in een grote kom. Voeg de andere ingrediënten toe. Kneed de massa en strooi het mengsel in een springvorm bekleed met bakpapier. Druk het deeg uit de bodem, druk verder aan met de bolle kant van een natte eetlepel. Zorg dat de bodem helemaal is bedekt en dat de randen 2 cm omhoog komen. Zet nadien de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten. Als hij een mooi goudbruin kleurtje heeft, mag de bodem de oven verlaten. Laat de taartbodem even afkoelen en plaats deze zelfs voor uurtje in de koelkast. Tot slot besmeer je met Griekse yoghurt, schik je het fruit en werk je af met agavesiroop.
Ricottataart met zoete kersen
Ingrediënten voor 1 persoon
100 g ricotta
1 eiwit
steviapoeder
handje kersen ontpit
1 el blanke amandelen
Bereiding
Klop het eiwit met steviapoeder en meng het mooi onder de ricotta. Serveer het mengsel in een serveerring om een mooie ronde vorm te bekomen. Belang het taartje met gesneden kersen en blanke amandel. Fan van kaneel? Strooi er gerust een laagje over. In slechts 15 minuten staat dit zoete toetje voor jouw neus. En nu: genieten maar!
Muffins met bruine bonen
Ingrediënten voor 16 brownies
400 g bruine bonen uit blik uitgelekt (is gelijk aan 270g bonen na uitlekken)
3 eieren
2 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat
25 g cacaopoeder (+ beetje extra voor de afwerking)
Snufje zout
2 druppels vanille extract
40 g steviapoeder (op smaak brengen, verschilt bij iedereen)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 165 °C.Hou je van de crunchy smaak? Dan mix je alle ingrediënten. Vul de siliconen muffinvormpjes met het mengsel en plaats gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de muffins eruit, laat even afkoelen, haal uit de vorm en serveer met een beetje gezeefde cacaopoeder.