fbpx

Meet Yannick: de schrijvende kracht achter Happy You

 

Zoals je misschien al weet, heeft Happy You een copywriter in het team. Yannick (24) tilt de website, sociale media en e-mail marketing dagelijks met haar indrukwekkende teksten naar een hoger niveau. Dat speelt ze klaar door een onuitputtelijke dt-allergie en bijzondere interesse in gezonde voeding.

 

Yannick’s artistieke geest en passie voor schrijven werden door een bacheloropleiding Communicatie getriggerd en via een masterstudie Journalistiek geëxploreerd. Al snel bleek dat teksten opbouwen, interviews afnemen en persafspraken bijwonen taken zouden zijn die ze voor de rest van haar leven wil uitvoeren.

Scroll animation page

Wanneer wist je dat copywriting/journalistiek op jouw lijf geschreven was?

 

Easy. Tijdens het laatste academiejaar aan KU Leuven in Antwerpen kreeg ik de kans om stage te lopen bij L’Officiel en Fifty & Me Magazine. Ik leerde er de uitgekiende kneepjes van het vak, waardoor mijn gevoel voor taal en interesse in lifestyle almaar groeide.”

 

Hoe kom je na zo’n uitdagende stage terecht bij Happy You?

 

“Eerlijk toegegeven: ik droomde ervan mijn carrière te starten bij een van de meest toonaangevende mode-/lifestylebladen. Denk bijvoorbeeld aan Elle of Feeling. Tot ik een jaar geleden Xenia van Happy You ontmoette. Na een gezellige koffieklets bij Vitrin nabij de Marnixplaats in Antwerpen schreef ik blogberichten op freelance basis. Al was dat slechts van korte duur… Ongeveer twee maanden later ging ik er halftijds aan de slag. Happy voor Happy You, want intussen heb ik een jaar op de teller staan. Bovenal doe ik wat ik het allerliefste doe: schrijven over voeding en gezondheid.”

 

Vind je het jammer dat je jouw droom aan de kant moest zetten?

 

“Ik beschouw het eerder als een droom die plaatsmaakt voor een nieuwe. Bij Happy You vind ik precies wat ik zoek in een job: uitdaging, vertrouwen, zelfstandigheid en creativiteit.”

 

Vertel eens. Waar komt jouw interesse voor voeding en gezondheid vandaan?

 

“Al van kinds af aan houd ik ervan met gezonde voeding te experimenteren. Regelmatig (lees ook: ongevraagd) ontstak ik het kookvuur om allerhande gerechtjes te bereiden, met mama en papa uiteraard als proefkonijnen. Dat is lang nog niet alles. Sinds vier jaar – als ik het goed heb – schrap ik vlees en gevogelte uit mijn dagelijks voedingspatroon. En dat gaat me goed af!”

 

Wat vind je van Happy You?

 

“Happy You is een eye-opener voor zij die denken dat gezond leven en eten onmogelijk is. De ultieme combinatie van voedingssupplementen en tools zoals E-books en video’s helpt je effectief gewicht te verliezen.”

 

Happy You maakt een belangrijk onderdeel uit van je carrière. Maar wat doe je in je vrije tijd?

 

“Ik vul mijn vrije avonden en weekends met vrienden en familie. Dat doe ik het liefst met een verse koffie in de hand, aan een uitgebreide brunchtafel, tijdens een wandeling in de stad en met een partijtje tennis. Maar let op, ik geniet minstens even graag van quality time. Dan ga ik winkelen en maak ik content voor het videoplatform TikTok.”

 

Om af te sluiten, deel een leuk weetje over jezelf.

 

“Hoewel ik gezonde voeding al jaren hoog in het vaandel draag, heb ik slechts enkele weken geleden voedingsetiketten leren ontcijferen. Voordien liet ik me leiden door de hoeveelheid kilocalorieën :-)” 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu