fbpx

Voeding en haargroei: eet deze ingrediënten om broos haar te versterken

 

Er bestaat niets mooier dan een volumineuze coupe met glanzende lokken. Wil je deze kwaliteit en uitstraling op lange termijn behouden, schenk er dan voldoende aandacht aan. Een correcte wasbeurt is een ding, maar vooral dankzij aanpassingen in het eetpatroon stimuleer je haargroei. Hieronder vind je een waslijst met ingrediënten om broos, afgebroken haar te versterken. 

 

Zeg maar vaarwel tegen die vervelende hairextensions en honderden crèmes. Vanaf nu haal je nutriënten uit voeding om je haar op een gezonde manier te laten groeien. Ben je benieuwd hoe de juiste voeding haargroei bevordert? En welke voeding daarbij een handje helpt? Deze ingrediënten mag je zéker niet missen.

Scroll animation page

Spinazie

Deze groene bladgroente zit boordevol ijzer, foliumzuur, bètacaroteen, vitamine A en C. Dat maakt van spinazie een interessant ingrediënt om haargroei te stimuleren. 

 

Bosbessen

Bosbessen zijn rijk antioxidanten en vitamine C. Antioxidanten hebben de belangrijke functie om de hoofdhuid tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Vitamine C daarentegen stimuleert de bloedsomloop, waardoor de haarzakjes voortdurend worden gevoed en versterkt. Deze voordelen haal je niet alleen uit bosbessen, maar ook kiwi’s en aardbeien zijn rijk aan vitamine C. 

 

Oranjekleurige wortelgroenten 

Zoete aardappel, wortel en pompoen zijn uitstekende bronnen van vitamine A. Voldoende consumptie prikkelt talgproductie en voorkomt zo uitdroging van de huid, hoofdhuid en het haar.

 

Zalm 

Om de gezonde glans van het haar te behouden, eet je best voldoende ingrediënten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Denk bijvoorbeeld aan zalm. Deze vissoort is niet alleen mager en gezond, maar heeft bovendien de onuitputtelijke drang om de talgklieren rond de haarzakjes te voeden. Zo verliest je haar nooit haar natuurlijke schittering. Kabeljauw en makreel zijn goede alternatieven, mocht je geen zalmliefhebber zijn. 

 

Noten en zaden

Voor gezonde lokken zijn omega 3 en 6 doeltreffende voedingsstoffen, die je onder andere in chiazaad, hennepzaad en walnoten vindt. Maar dat is lang nog niet alles. Ook met dagelijks een handvol amandelen houdt je het haar sterk. Zoals veel andere noten, bevatten amandelen van nature vitamine B8. Deze stof wakkert keratineproductie aan en komt je haar ten goede. 

 

Schelp- en schaaldieren

Om de conditie van je haar te behouden, ga je op zoek naar een fantastische bron van eiwitten. Een supplement geeft je misschien het eerste zetje tot resultaten, maar vooral voeding zal je vooruit helpen. Het mineraal zink, dat je massaal uit schelp- en schaaldieren haalt, versnelt de groei en vernieuwing van weefsel. Ideaal om dunner wordend haar tegen te gaan. 

 

Kortom, een gezond en gevarieerd voedingspatroon is essentieel voor de groei en versterking van het haar. De Happy You Food Bible en 30-dagen planner gidsen je met allerhande recepten, tips & tricks en inspiratie naar een betere levensstijl.

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu