fbpx

Wat eten we met Valentijn? Deze voeding staat bekend als afrodisiacum

 

Op Valentijn – dé dag van de liefde – ga je het allerliefst met je liefdespartner uit eten. Je bestelt als starter een flinke portie oesters en je sluit het diner af met een chocoladedessert. Maar dat doe je niet zomaar: bepaalde voedingsmiddelen werken als afrodisiacum, wat betekent dat ze de kracht hebben om het seksuele genot van een individu flink te laten toenemen. 

Scroll animation page

Eten dat lust en genot opwekt bij je partner? Ja hoor, het bestaat echt. En er is niets beter dan ze tijdens die befaamde Valentijnsdag op de menukaart te zetten. Lees hier welke voedingsmiddelen tot de afrodisiaca behoren. 

 

Oesters

 

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat een oester een afrodisiacum zou zijn. Maar is het pure onzin of schuilt er toch een tikkeltje waarheid in deze gedachte? Wel, je hoeft het vanaf nu niet meer in twijfel te trekken want het is wel degelijk zo dat een oester tot deze lijst behoort. Omdat de delicatesse een aanzienlijke hoeveelheid aan zink bevat, gaat het testosterongehalte en dus ook de seksuele lust flink omhoog.

 

Cacao

 

Na een hele tijd gezond te eten, naar de sportschool te gaan, meditatieoefeningen te volgen en selfcare in te plannen, mag je jezelf ook wel eens met een stukje pure kwaliteitschocolade verwennen. Toch zeker op een dag zoals Valentijn. Chocolade staat net zoals oesters bekend als afrodisiacum. Hoe dat komt? Cacaopoeder en chocolade bevatten namelijk een groep vetzuren die in combinatie met andere bestanddelen euforie oproepen. Dit gevoel zorgt ervoor dat je lichaam serotonine produceert: een neurotransmitter dat aanwezig is in sommige gebieden van het vrouwelijk geslachtsorgaan. 

 

Pistache

 

Pistachenoten zijn niet alleen een volwaardige snack, maar ze hebben ook tal van gezondheidsvoordelen. Pistache is rijk aan plantaardige eiwitten, vezels en antioxidanten. Ze hebben bovendien een relatief hoog gehalte aan arginine, een aminozuur dat de bloeddoorstroming in het lichaam bevordert en de bloedvaten ontspant. 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

 

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu