Gezonde flatbread met verse hummus
Slim idee: stel je favoriete pizza samen op flatbread. Ruil eens op een vrijdagavond je traditionele bodem om voor zelfgemaakt platbrood. Niet vergeten: go crazy on the toppings!
Datum: 12/06/2021Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten (3-4 stuks)
Benodigdheden: flatbread
- 250g zelfrijzend volkorenmeel
- 220ml halfvolle yoghurt
- Snufje zout
- 2 eetlepels olijfolie
Benodigdheden: hummus
- 50g kikkererwten
- 1 volle koffielepel sesampasta
- 1 teentje look
- 1 eetlepel citroen
- Verse peterselieblad
- Optioneel: za’atar kruiden
Benodigdheden: beleg
- 100g biologische kippenblokjes of kipfilet
- ¼ rode ui
- Verse tijm
- Rucola
Bereidingswijze:
Bereiding: flatbread
- Doe de yoghurt, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom.
- Kneed het geheel totdat je een glad mengsel hebt. Is het geheel nog iets te droog, voeg dan wat extra yoghurt toe. Is het geheel te nat, voeg dan wat extra zelfrijzend bakmeel toe. Kneed het deeg met een Kitchenaid of met je handen.
- Vervolgens verdeel je wat bloem over het aanrecht of een snijplank. Verdeel het deeg in vier stukken en rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is.
- Smeer het deeg daarna in met een beetje olijfolie.
- Bak de flatbread in een grillpan of op een tosti-grill tussen een bakpapier een paar minuten per kant totdat het flatbread gaar is en een beetje bruin oogt.
- Bak op dezelfde manier de rest van de flatbreads.
Bereiding: hummus
- Blend alle ingrediënten, breng op smaak met peper, zout en za’atar.
Bereiding: beleg
- Bak de kippenblokjes in weinig olie, breng op smaak met peper, zout en tijm.
- Beleg de flatbread met de verse hummus, gegrilde kip, gesnipperde rode ui, rucola en verse tijm.
Ontdek meer happy recepten
Klaar voor een nieuwe start?
Voel je goed van binnen en buiten.
Ga met Happy You in 30 dagen naar herstel en evenwicht.