Rode vruchtentaart met havermout bodem
Sunday treat: gezonde cheesecake
Datum: 09/01/2021Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten (8 personen)
Voor de bodem:
- 300g havermout
- 50g notenmix
- 3 eiwitten
- 3 lepels steviapoeder
- Snufje zout
De vulling:
- 400g halfvolle Griekse yoghurt
- 1 eetlepel agave siroop
- kommetje aardbeien
- kommetje rood fruit
- 1 eetlepel notenmix
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Verpulver in een keukenmachine de helft van de havermout samen met de noten tot fijner meel. Stort deze samen met de rest van de havermout in een grote kom. Voeg de andere ingrediënten toe. Kneed de massa en stort het mengsel in een springvorm bekleed met bakpapier. Druk het deeg uit op de bodem, druk verder aan met de bolle kant van een natte eetlepel. Zorg dat de bodem bedekt is en dat de randen 2 cm omhoog komen.
-
Zet de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten (afhankelijk van de oven). Deze moet knapperig en goudbruin worden vooraleer die uit de oven mag.
-
Haal de taartbodem uit de oven, laat even afkoelen en plaats deze in de ijskast voor een uurtje.
-
Smeer de Griekse yoghurt in de taartbodem. Schik het fruit op de yoghurt en werk af met de agavesiroop.
Ontdek meer happy recepten
Klaar voor een nieuwe start?
Voel je goed van binnen en buiten.
Ga met Happy You in 30 dagen naar herstel en evenwicht.