Salade linzen, mozzarella en aubergine
Gezond én snel! Een frisse zomerse salade voor iedereen die eens andere groentjes wil uitproberen. Er is zoveel meer dan groene blaadjes met tomaat!
Datum: 12/06/2021Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten (1 persoon)
- 50g bruine linzen uit blik (gespoeld)
- ½ aubergine
- 1 eetlepel zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel peterselieblad
- ¼ rode ui
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- Oregano (gedroogd)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de aubergine en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Leg de aubergine op een bakplaat belegd met bakpapier. Kruid met peper, zout en gedroogde oregano.
- Steek de aubergine in de oven gedurende 10-15min.
- Spoel de linzen in een zeef, snijd de zongedroogde tomaten fijn, snipper de ui fijn, meng samen in een kom.
- Haal de aubergine uit de oven. Beleg de afgekoelde aubergine met de groenten, linzen, peterselie en oregano.
- Breng op smaak met peper, zout en bestrijk met Griekse yoghurt.
- Serveer deze salade als bijgerecht bij bv. gestoomde vis of gegrilde kip.
Ontdek meer happy recepten
Klaar voor een nieuwe start?
Voel je goed van binnen en buiten.
Ga met Happy You in 30 dagen naar herstel en evenwicht.