Slaatje met kikkererwten en tahini
Ovenbakje met kleurrijke vitaminen
Datum: 10/01/2021Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- Een kom jonge spinazieblaadjes
- Een hand pompoenblokjes
- 1 courgette
- 1 zoete paprika
- Enkele broccoli en bloemkoolroosjes
- 200g kikkererwten
- 1 eetlepel tahinipasta
- 1 eetlepels vers citroensap
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel olijfolie
- Oregano
- Salie
- Basilicum
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de groenten en zoete aardappel. Verwijder de steel van de broccoli (of koop broccoliroosjes uit de diepvries).
- Snijd de groenten in grove stukken, de aardappel in dikke plakken en leg de stukken op een bakplaat met bakpapier. Gebruik 1 eetlepel olijfolie om over de groenten te gieten. Breng op smaak met zout, peper en gedroogde rozemarijn.
- Bak de groenten gedurende 30min, kruid met verse basilicum en bieslook wanneer ze uit de oven gehaald zijn. Dresseer de groenten in een bord, voeg een deel van de kikkererwten toe.
- Serveer met een koffielepel pittenmix. (zonnebloem-pompoenpitten bv.)
Ontdek meer happy recepten
Klaar voor een nieuwe start?
Voel je goed van binnen en buiten.
Ga met Happy You in 30 dagen naar herstel en evenwicht.