fbpx

5 happy gerechten voor de herfst

De dagen worden misschien korter en de temperaturen dalen, maar we houden nog steeds van de herfst, dankzij de overvloed aan decadente kruiden en stevige, smaakvolle producten en seizoensgroenten , ons herfstmenu staat er vol mee. Geniet van onze favoriete herfstgerechten en snack, we kozen voor de beste smaken van het seizoen. Hier zijn enkele ingrediënten waar je naar uit kunt kijken.

 

Scroll animation page

Ondanks dat de typische kleur van wortel oranje is, zijn er meerdere kleuren wortels. De regenboogwortelen in dit gerecht variëren van paars tot geel, rood tot oranje en helpen ons onder andere te beschermen tegen hartgerelateerde ziekten.

Ingrediënten 2 personen

  • 1 kleine flespompoen
  • Regenboogwortels
  • Rode ui
  • 200g gekookte witte bonen
  • Verse dille
  • Gedroogde salie
  • ½ koffielepel pompoenzaad
  • Verse dille
  • 1 eetlepel citroen
  • 4 eetlepels soja yoghurt natuur

Verwarm de oven voor op 185 graden. Kuis en schil de groenten. Snijd deze in gelijke partjes, verdeel over een ovenschaal, kruid met peper, zout, gedroogde salie en 1 eetlepel olijfolie.

Week grote of kleine witte bonen de dag op voorhand, kook ze in hetzelfde vocht (of giet witte bonen uit blik af). Spoel de bonen goed, zet deze aan de kant.

Blend de verse dille met het citroensap, soja yoghurt, peper en zout

Haal de groenten uit de oven, dresseer deze mooi op een bord tezamen met de witte bonen. Werk af met dille, pompoenzaad en de dilledressing

 

 

 

The pink libra bowl

Ingrediënten 2 personen

Het bedje

  • ½ kopje linzen + 2 kopjes water
  • 1 laurierblad en snufje zout om samen te koken met de linzen

Dressing:

  • 1 sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel tahini
  • 2 gekookte bieten
  • 3 eetlepels plantaardige natuuryoghurt
  • 1 theelepel stevia
  • Zout + peper naar smaak

Zadenmix:

  • 1 eetlepels gemengde zaden (ik gebruik pompoenpitten, hennepzaad, chiazaad en zonnebloempitten)
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel chillivlokken
  • Gedroogde kruiden: komijn, piment en sumac

Groenten:

  • 3 stengels biologische boerenkool
  • ½ citroen
  • 1 verse rode biet
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 kopje salade naar keuze
  • 1 eetlepel gehakte peterselie en munt
  • Zout & peper

Kook de linzen met 2 kopjes water en in gezouten water en voeg laurier toe. Breng het geheel aan de kook gedurende 25 minuten. Giet het water van de gekookte linzen af ​​en zet opzij.

Meng de zaden met de kruiden en zet apart

Blend de biet, yoghurt, citroen en tahini tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en verse peterselie en munt.

Plaats in een pan stukjes gescheurde boerenkool, citroensap en knoflook op middelhoog vuur. Roer tot de bladen licht geslonken zijn.

Dresseer een kom met de bladen, gevolgd door linzen, salade, boerenkool en de rose dressing, werk af met de zaden en fijngesneden verse bieten.

 

 

 

Spruitjes zijn de edelstenen van de hersft en zitten boordevol vezels en vitamine C en helpen de regelmaat en darmgezondheid te ondersteunen, terwijl ze de immuniteit versterken – net op tijd voor de koelere dagen die komen. Brussels sprouts are back!

Ingrediënten 2 persoon

  • 1  kom jonge spinazie
  • Een kop droge bulgur
  • Een kleine kom biologische champignons
  • Een halve avocado
  • 200g kikkererwten uit blik of geweekte
  • Bladpeterselie
  • 1 teen look
  • Sap van een halve citroen
  • Gedroogde tijm
  • Chillivlokken
  • 4 eetlepels soja natuur yoghurt

Verwarm de oven voor op 185 graden. Kuis de spinazie en champignon, snijd deze in 4. Stort op een bakplaat bekleed met een bakpapier. Zeef de kikkererwten en spoel ze goed (of week en kook gedroogde kikkererwten). Meng het geheel met peper, zout en gedroogde tijm en 1 eetlepel olijfolie. Warl op in de oven gedurende 15min.

Kook de bulgur in ruim gezouten water gedurende 8 min, giet af.

Bereid terwijl de kruidensaus voor; blend flink wat bladpeterselie met de look, citroen en yoghurt tot een glad mengsel.

Haal de groenten en kikkererwten uit de oven.

Spoel de jonge spinazie, laat uitlekken. Dreseer de spinazie op een bord, gevolgd door de gekookte bulgur, de warme groenten en kikkererwten, als laatst overgiet je de salade met de peterseliesaus. Werk af met verse peterselie en een sprinkle citroen en chilivlokken.

Vries de rest van de avocado in, voeg deze toe aan jouw smoothie

 

 

 

preconceptie voeding

Fancy maaltijdsoep

  • 200g kikkererwten
  • 1 bloemkool
  • 1 witte ui
  • 1 verse rode biet
  • 1 eetlepel cashew
  • Zadenmix
  • Verse dille
  • Vetarme bouillon
  • 1 stukje verse kurkuma

Kuis de groenten, snijd de bloemkool en ui in grote stukken. Breng aan de kook met een vetarrm bouillonblokje.  Schil en was de kurkuma, voeg toe aan de kookpot.

Verwarm de oven voor op 185graden, snijd de biet heel fijn en bak gedurende 25min in een oven van 190 graden. Maak eventueel extra bietenchips (een lekkere en voedzame snack)

Mix de groenten wanneer ze gaar zijn samen met de kikkerwten tot een dikke gladde massa. Serveer de soep met de bietenchip, cashew, verse dille en zadenmix.

 

 

 

De zwevende geur van kaneel doet ons meteen denken aan gezellige herfstochtenden en gekruide dranken om ons warm te houden. Maar dit ingrediënt is meer dan alleen een favoriete specerij: kaneel zit vol ontstekingsremmende eigenschappen en kan het lichaam helpen infecties te bestrijden en zelfs weefselschade te herstellen.

Ingrediënten 1 persoon

  • 1 stoofpeer
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel natuurhoning
  • 1 eetlepel walnoten
  • 2 theelepels rozijn
  • Schep soja natuur yoghurt
  • Kaneel
  • Speculaaskruiden

 

Week de rozijnen 10 min in lauw water. Verwarm de oven voor op 185 graden. Was de peer goed. Snijd de peer in twee gelijke delen, verwijder het klokkenhuis. Leg op een bakplaat, overgiet met de honing en de helft van de afgegoten rozijnen. Bestrooi met speculaaskruiden. Bak de peer gedurende 30 min in een oven van 185 graden.

Haal de peer uit de oven en leg op een bord. Dreseer met verse rozemarijn, de rest van de rozijnen, kaneel en een schep natuuryoghurt.

Nog meer zin in een gezonde snack? Ontdek meer happy recepten!

 

 

 

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu