fbpx

7 tips voor een gezonde start van het nieuwe schooljaar

Juli en augustus. Inderdaad, deze maanden staan erom bekend volop van het leven te genieten. Je gaat met vrienden of familie op stap, pikt hier en daar een gezellige cocktailavond mee, geniet tussendoor van wat citytrips, sneukelt de beste party snacks, … Noem maar op. Maar voor je het weet staat 1 september weer voor de deur. Wat betekent dat? Hoog tijd voor planning en structuur.

Scroll animation page

Je hoort de huishoudelijke taken al van ver naar je schreeuwen: de vaat doen, tuinieren, klussen, wassen, de boodschappen doen en de kinderen naar school brengen. Tussen al deze drukte is het belangrijk om af en toe even aan jezelf te denken. En doe dat vooral op de juiste manier. Leg jezelf geen druk op, wees niet te streng voor jezelf en bepaal jouw eigen tempo. Zo blijf je tijdens de schoolmaanden genieten, maar kan je ook nog steeds jouw gezondheidsdoelen bereiken. Overloop hiervoor de volgende tips:

1.Planning, orde en structuur

 

Een planning is ongetwijfeld een must. Maak voor jezelf dagelijks een to-do-lijstje op of noteer elke opgave kort in je agenda. Bijvoorbeeld: plan op dezelfde tijden pauze, lunch of een wandeling, ga iedere zaterdagochtend naar de pilatesles, schakel op maandag een vleesloze dag in en kies op woensdagnamiddag voor een wellness en spa.

 

2. Detox gedurende (minstens!) 10 dagen

 

Detoxen, wat betekent dat nu? Wees lief voor jouw lever en zeg gedurende deze tien dagen ‘nee’ tegen een glaasje alcohol. Bij de consumptie van alcohol moet je lever enorm hard werken. Ieder glas wijn vraagt ongeveer anderhalf uur aan je lever om dit te verwerken. Dus dat gaan we ‘m vanaf nu niet meer aandoen. Het klinkt misschien zwaar, maar met de juiste mindset is het een makkie.

 

 

3. Nieuwe dingen zijn spannend

 

Daag jezelf uit en probeer eens iets nieuws. Volg een boksles, ga op kookcursus, leg een moestuin aan, ga op keramiek workshop, leer een nieuwe taal spreken, … Wanneer je nieuwe vaardigheden leert, ontwikkel je automatisch een sterk gevoel van zelfvertrouwen.

 

4. Eet volgens het Happy You-programma

 

Drink voldoende water, eet een extra portie groenten bij je lunch en avondmaal en geniet van een eiwitrijk vieruurtje. Dit voorkomt een eetbui vlak voor een maaltijd.

5. Positiviteit on top

 

Positieve gedachten kunnen je eindeloos inspireren: je voelt je sterker, creatiever en optimistischer. Daarom is het goed om elke negatieve gedachte naar iets positiefs om te zetten. Een dagje niet gaan sporten? Niet erg! Je hebt vast en zeker je dag met een heleboel andere nuttige zaken gevuld.

"Geniet van een eiwitrijk vieruurtje, dit voorkomt een eetbui vlak voor een maaltijd."

6. Overweeg een metabolisme ondersteunend supplement

 

De Happy You-supplementen met metabolisme-stimulerende druppels ondersteunen je bij de zoektocht naar een comfortabele ochtendroutine en een gesmeerde dagstructuur.

 

7. Reset je lichaam

 

“Wanneer ik nood heb aan een lichaamsreiniging, houd ik ervan mijn suikergebruik tot een minimum te beperken. De Happy You-drops geven mijn lichaam de kans opnieuw te resetten. Deze specifieke formule helpt je lever en metabolisme. En met een gunstig resultaat als gevolg: je hebt meer energie en voelt je weer geweldig in je vel!”, aldus Xenia Protogeros.

 

 

Yannick Van Frausem

 

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu