fbpx

Beginnen aan een gezonder leven zonder te diëten? Dit wil je weten zodat je voorbereid van start gaat!

Gezonder leven vraagt namelijk niet alleen om wilskracht, maar ook om mentale kracht. Bereid je daarop voor, net zoals sporters fysiek en mentaal toeleven naar een belangrijke wedstrijd. Ik geef je graag concrete tips om voorbereid aan een nieuw, gezond voedingspatroon te starten.

Scroll animation page
  1. STEL DOELEN OP KORTE EN LANGE TERMIJN

Noteer de valkuilen waardoor je doelen op lange termijn niet zou kunnen halen. Stel daarbij één klein gezondheidsdoel per week in. Probeer dus op het einde van de maand vier doelen af te kunnen vinken. Houd vervolgens je voortgang bij: maak een foto van jezelf of schrijf een (eet)dagboek. Over een maand kun je zien hoe ver je bent gekomen – en zal je merken dat die valkuilen misschien plots niet eens meer zo diep lijken.

  1. PLANNING

Plan de voorbereiding bij voorkeur op zondag. Voorzie je koelkast en voorraadkast van gezonde ingrediënten. Dit zal je helpen om je week rustig en gezond te beginnen. Maak een boodschappenlijstje én een lijstje met gezonde snackideeën. Zo voorkom je niet alleen dat je afdwaalt in de supermarkt naar de ongezonde secties, maar geef je ook niet onnodig geld uit. Als je geen plan B voorziet kies je sneller voor wat er nog in de voorraadkast zit en dat is niet altijd de beste keuze!

  1. RUIM DE VOORRAADKAST OP

Maak je voorraadkast schoon. Verwijder al het bewerkte, calorierijke en dieetvoedsel in je koelkast en voorraadkast. Dit bevat vaak niet de juiste voedingsstoffen. Ga, als je kunt natuurlijk, eerder naar de markt om verse producten, magere eiwitten en peulvruchten in te slaan. Versere, meer seizoensgebonden en regionale producten vind je vaak nergens anders.

  1. VERGEET HET VERLEDEN

Als je een slechte relatie met je lichaam hebt gehad, vergeef dat jezelf dan. Je bent niet de enige en het is nooit te laat om alsnog een goede start te maken. Accepteer je tegenslagen, progressie gaat immers niet in één lijn omhoog.

  1. FOCUS OP GEZONDHEID

En dus niet op je gewicht. Je gezondheid is het belangrijkste. Probeer niet te focussen op het getal op de weegschaal maar probeer juist het vrije gevoel te ervaren. Deze mentaliteitsverandering kan je ver brengen. Oefen zelfliefde en herinner jezelf eraan dat je lichaam een tempel is. Waarom zou je het willen vullen tot je je vreselijk ongemakkelijk voelt?

"Als je geen ‘plan B’ voorziet kies je sneller voor wat er nog in de voorraadkast zit en dat is niet altijd de beste keuze"

Xenia Protogeros is gediplomeerd diëtiste en expert in orthomoleculaire therapie. In haar werk laat ze zich leiden door een holistische aanpak waarbij ze niet enkel body, maar ook mind meeneemt in het proces. Het Happy You programma is gemaakt om sneller en efficiënter jouw gezondheidsdoel te behalen. Volg ons op instagram voor dagelijkse tips.

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu