fbpx

Gezonde eetgewoonten voor drukke professionals: diëtiste Xenia tipt allerhande tips

 

Er is goed nieuws! Gezond eten is niet ingewikkeld, zelfs niet als je agenda barst van strakke deadlines. Met slechts een beetje planning en enkele tijdbesparende kooktechnieken, geniet je na een drukke werkdag alsnog van heerlijke, voedzame maaltijden. Orthomoleculair diëtiste Xenia Protogeros onthult tips voor gezonde eetgewoonten als je klok in de hoogste versnelling draait. 

 

In een hectische omgeving is het van cruciaal belang om je gezondheid niet uit het oog te verliezen. Soms loop je het risico om jezelf bij stress te overeten, terwijl je misschien net te weinig eet als je van de ene naar de andere plek racet. Gelukkig bestaan er deskundige tips voor maaltijdplanning en -bereiding als je druk bent.

Scroll animation page

Maak een weekplanning

 

Gun jezelf een vast moment in de week om te bedenken welke maaltijden je wil klaarmaken. Deze gewoonte helpt je bewuster te kiezen en te voorkomen dat je in tijden van honger naar minder gezonde alternatieven grijpt. 

 

Bereid maaltijden van tevoren

 

Nu volgt het leuke deel: kies een speciale dag in de week om je eten voor de komende dagen voor te bereiden. Dit betekent dat je aan de slag gaat met groenten snijden, granen en eiwitten koken, porties verpakken, enzovoort. Oh! En vergeet die handige afsluitbare containers niet. Ze maken je leven niet alleen een stuk eenvoudiger, maar helpen je ook om grip te houden op je portiegrootte en calorie-inname. Handig, toch?

 

Kies voor gezonde, snelle gerechten

 

Kies voor gezonde gerechten zoals roerbaksels en salades die weinig tijd en moeite vergen. Hoewel deze eerder saaie connotaties hebben, zijn er talloze mogelijkheden om te experimenteren met kruiden en specerijen die jouw smaakpapillen zullen verrassen. 

 

Betrek huisgenoten

 

Als je met anderen woont, kan je samen maaltijden plannen en voorbereiden. Dit verdeelt de last en zorgt voor meer betrokkenheid bij gezonde eetgewoonten. 

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van FrausemWil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu