fbpx

Tips & tricks om sneller in slaap te vallen

 

Vanuit je bed urenlang naar het plafond staren? Het is een methode om sneller in slaap te vallen. Maar let wel op, dit maakt je wellicht juist onrustiger. Hier zijn enkele effectieve tips en tricks die je helpen te voorkomen dat je wakker ligt.

 

Na een onstuimige werkdag snak je vast naar wat rust. Eerst zak je lekker neer in de sofa, om even later je bed in te duiken. Ondanks dat je daar comfortabel ligt, val je niet snel in slaap. En dat kan behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig hebben we een paar handige tips en tricks op een rijtje gezet om het slaapproces te versnellen.

Scroll animation page

Eet een eiwitrijke maaltijd

 

‘s Nachts heeft je spijsverteringsstelsel voldoende tijd om tot rust te komen. Het is daarom beter om minimaal twee uur voordat je naar bed gaat licht te dineren. Tip: voeg extra hoogwaardige eiwitten toe. Dit bevordert een diepere slaap en voorkomt dat je ontwaakt wegens honger. 

 

Drink een rustgevend en herstellend drankje

 

Wil je genieten van een rustgevende en herstellende nachtrust? Trakteer jezelf dan op een kopje (verse) kamillethee, niet vlak voordat je onder de wol kruipt, een tweetal uren voor het slapengaan. Dit staat over het algemeen bekend als een natuurlijke remedie die kan helpen bij ontspanning tezamen met kattenkruid, valeriaan en passiebloem. En als je op zoek bent naar een alternatief, is de gezonde chocolademelk van Happy You een goede keuze. Het recept kan je in het Mindfulness Playbook vinden.

 

Vermijd intensief sporten

 

Na 20:00 uur vermijd je liever alle activiteiten met een hoge intensiteit. Deze maken weliswaar hormonen en stofjes zoals adrenaline en cortisol los, waardoor het moeilijker is om tijdig in slaap te vallen. In plaats daarvan kan je kiezen voor een rustige wandeling of wat ontspannende ademhalings, meditatie-, en yogaoefeningen om tot rust te komen. 

 

Houd een vaste bedtijd aan 

 

Als je doordeweeks een vast slaapschema aanhoudt, herkent je lichaam gemakkelijker wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Hierdoor zal je merken dat je sneller in slaap valt. Houd in het achterhoofd om op zaterdag en zondag niet te veel af te wijken van je vooropgestelde uur.

 

Geen schermtijd na 20 uur 

Leg jouw gsm weg vanaf 20-21u – dus geen sociale media, sms-berichten of e-mails –  tot de ochtend en dit tot je minstens 20 minuten wakker ben geweest. Afkicken van die telefoon! 🙂

 

 

Deze tekst is geschreven voor Yannick Van Frausem 

 

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu