fbpx

Feeling tired? Tips om vermoeidheid tegen te gaan

 

Ga je tijdig naar bed, maar word je nog steeds doodmoe wakker? Of begin je de dag met energie, maar eindig je geheel uitgeput? Dan heb je waarschijnlijk met vermoeidheid te maken. Gelukkig ga je dat gevoel gemakkelijk tegen met kleine veranderingen in het eet- en leefpatroon. We lijsten tips voor je op.

 

Vermoeidheid omschrijf je als een gebrek aan energie. Met andere woorden: je voelt je futloos en je bent niet in staat om te bewegen. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren die ertoe bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan slechte eetgewoonten, slaaptekort, alcoholconsumptie, stress, enzovoort. Hieronder vind je enkele essentiële tips die je helpen iedere dag vol goede moed en met verse energie door te komen.

Scroll animation page

Eet gezond en voedzaam

 

Om te beginnen stippel je een gezond, gevarieerd en voedzaam eetpatroon uit. Je elimineert te allen tijde voedsel met een hoge glycemische index zoals wit brood, witte pasta, witte suiker, junkfood en frisdranken. In plaats daarvan ga je voor seizoensgroenten en -fruit, noten, bonen, peulvruchten, volkoren granen, eieren, mager wit vlees en zeevruchten. Tip: werk bovendien volgens het IF-principe. Algemeen gezien verbetert vasten de vertering van suikers, de hormoonbalans, de spiermassa, het vetverbrandingsvermogen, de bloedglucose- en insulinespiegels.

 

Beweeg op een nuchtere maag

 

Bewegen op een nuchtere maag, precies voor de eerste maaltijd van de dag, wakkert je metabolisme aan. Dat wil zeggen dat je lichaam genoeg energie heeft om vetten op een effectieve manier af te breken. 

 

Slaap voldoende 

 

Slaap je vaak minder dan 8 uur per nacht? Dan raden we je aan om activiteiten zoals alcoholconsumptie, sociale mediagebruik, interactieve uitjes en intensief sporten te herzien. Vaak slorpen ze ontzettend veel energie op, waardoor je niet diep of vast slaapt. Heb je later op de avond toch nood aan wat ontspanning, dan behelp je jezelf beter met yogaoefeningen. 


Vul tekorten aan

 

Met Happy You vang je een vitamine C- en guaranatekort op:

  • Vitamine C: wanneer je te weinig vitamine C binnenkrijgt, bestaat de kans op een aanhoudend vermoeid gevoel. Hoewel je al heel wat van de stof uit voeding haalt, leng je de reserves liever aan door middel van supplementen.
  • Guarana: vanwege de aanwezigheid van natuurlijke cafeïne heeft het een stimulerende werking. Zo bevordert het onder andere je energieniveau.

 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu