fbpx

Menopauze struggles: zo geraak je van dat vervelende buikje af

 

Hoe je het ook wendt of keert: de menopauze gaat gepaard met hormonale veranderingen. Aangezien je lichaam tijdens deze fase minder progesteron en oestrogeen produceert, verbrand je moeilijker calorieën en slaagt vet zich gemakkelijker op. Toch bestaan er manieren om van dat vervelende buikje af te geraken. Happy You vertelt je in dit artikel alles wat je wil weten.

 

Nooit eerder ondervond je gewichtsproblemen, maar eens je de middelbare leeftijd hebt bereikt wel. Je krijgt te maken met extra vetopslag in de buikholte en rondom vitale organen. Een schildklierprobleem bijvoorbeeld kan dit stimuleren. Om te voorkomen dat je 2 tot 3 kilo (of meer) aankomt, besteed je tijdens de menopauze meer aandacht aan een gezonde, actieve levensstijl.

Scroll animation page

Pas je voedingspatroon aan 

 

Met Happy You haal je weer plezier uit de bereiding van lekkere en gezonde gerechten. Voedzame voedingsmiddelen zoals granen, peulvruchten, groenten en fruit stabiliseren je bloedsuikerspiegel. Om een onbalans te vermijden, beperk je voedsel met een hoge glycemische index. Dit omvat wit brood, witte pasta, witte suiker, junkfood en frisdranken. 

 

Schrap zoveel mogelijk suikers

 

Chromium is rijkelijk aanwezig in het Happy You supplement. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit mineraal sugar cravings vermindert, snellere verbranding afdwingt en het honger-verzadigingsgevoel stimuleert. Tip van de dag: drink de druppels in de ochtend samen met een glas lauw water. Ben je geen fan van onbekende smaken? Voeg dan indien je dat wenst een partje citroen toe. 

 

Mentale gezondheid is prio

 

Rustiger leven en minder piekeren stabiliseert het stresshormoon, genaamd cortisol. Heb je deze niet onder controle, dan vergroot automatisch je eetlust en remt het je vetverbranding af. Zaken als meditatie, mindful eating en yoga-oefeningen verminderen stress aanzienlijk. Via het gesloten gedeelte van Happy You vind je tal van video’s om je alvast op weg te helpen. 

 

Beweging bevordert de huidkwaliteit 

 

Sporten is belangrijk om gezond te blijven en je huid schoon te houden. Probeer daarom elke dag 30 tot 60 minuten te sporten, met als uitzondering op zondag.  

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu