fbpx

Redenen om tijdens de winter aan je summerbody te werken

 

Als je denkt dat de winter geen goede periode is om aan je summerbody te werken, heb je het grondig mis. Het is hét moment bij uitstek om je levensstijl grondig onder handen te nemen: werk je oude gewoonten weg, ga naar de gym om je hoek en focus jezelf op gezonde voeding. Kom hieronder te weten welke redenen aan de basis liggen om tijdens koude, kille winterdagen samen met Happy You aan je summerbody te werken. 

 

Het zonnetje komt almaar meer piepen en de temperaturen gaan stilletjes de hoogte in. Je kan het je nu nog niet voorstellen, maar voor je het weet haal je de bikini’s en jurken weer uit je garderobe. Om je lichaam weer in shape te krijgen, kom je beter op tijd en stond in actie. Met deze redenen wordt de slagzin ‘summerbodies are made in winter’ bevestigd.

 

Scroll animation page

Sporten bij koude 

 

Lopen of fietsen bij lage temperaturen klinkt op het eerste gezicht als een flinke opdracht. Toch is het niet zo erg als het lijkt. Integendeel, bij koude ga je juist sneller lopen of fietsen dan tijdens hete zomerdagen. Hoe aanlokkelijk de zon of het warme briesje ook kan zijn, kan je tijdens de winter net zo goed resultaten boeken. Ga je liever naar de gym? Ook goed, maar neem dan even de fiets of loop een eindje. 

 

Topconditie van de huid

 

Toewerken naar je summerbody betekent niet zozeer full focus op vermageren, want je wil bijvoorbeeld net zo goed je huidkwaliteit verbeteren. En om je huid tijdens de zomer van zijn beste kant te laten zien, begin je met de nodige verzorging best tijdens de winter. Ga regelmatig met vrienden naar de wellness voor massages of geniet een uurtje van de warmte in de sauna om de doorbloeding te vergemakkelijken. Bij hitte buitenshuis heb je minder zin om de cabine in te kruipen. Dus profiteer er in de winter maar goed van! 

 

Minder drang naar zoet 

 

Warme zomerdagen nodigen uit om dagenlang op terras met vrienden te vertoeven. Leuk en gezellig, maar niet bevorderend voor je gezond eet- en leefpatroon. Je hebt meer de drang om een hapje van de borrelplank te doen of er een glaasje alcohol bij te nemen. Bij koude daarentegen blijf je gemakkelijker binnen, consumeer je liever een tasje thee en gezonde maaltijd. Om je drang naar zoet over het algemeen te helpen verminderen en je energie te boosten, voeg je de Happy You-drops aan je ochtendroutine toe. 

 

Voldoende slaap en meer me-time

 

Iets makkelijker uit te voeren tijdens de winter: voldoende slaap en me-time incalculeren. Genieten van een aangename slaap en voldoende nachtrust tijdens warme dagen is niet altijd vanzelfsprekend. Een perfecte slaapomgeving is namelijk altijd fris (18 °C, donker en stil). Iets wat je tijdens de zomer vaak mist. Happy You begeleidt je naar een evenwichtig slaappatroon door allerhande tips & tricks mee te geven. 

 

Deze tekst is geschreven door Yannick Van Frausem

 

Wil jij je ook terug goed in je vel voelen?

Bestel Happy You nu